Dynamo666 is een blog over metal en metal cafés in Nederland en België. Hier vind je de laatste informatie over optredens, festivals en bands in jouw buurt. Hier lees je reviews van de nieuwe releases van je favoriete artiesten. En je komt te weten in welke steden je kan genieten van een goede pot bier en stevige stampherrie. Met onze informatie over metal, top-cafés en evenementen willen we de scene een impuls geven. Want zeg nu zelf, welke subcultuur heeft nou een mooiere levensstijl dan metal? Precies!

Over welke genres gaat het op dit blog

Op Dynamo666 doen we niet moeilijk over jouw favoriete soort metal. Of het nou trve/kvlt is of niet, het komt in principe allemaal aan bod. Ook voor piraten metal staan we desnoods open. Lees op dit blog alles over hardrock, black metal, symfonische metal, en alle andere subgenres. En we zijn ook niet te beroerd om interessante crossovers met andere muzieksoorten te bespreken. Als er nieuws of ophef is in de metalwereld, en dat is er natuurlijk meestal wel, dan ben jij de eerste die het weet.

De lichtere kant van metal

Dit blog is er niet voor de puristen. Daarom vind je ook info over de grappigere kanten van de muziek. Als je jezelf verveelt, vermaak je dan met de artikelen vol metal weetjes op onze website. Lees welke bands in opspraak zijn geraakt, mooie quotes uit interviews, en over de meest bizarre uitlopers van de scene. Altijd leuk om nieuwe feitjes tegen je vrienden kunnen vertellen!

Wat wordt er behandeld op Dynamo666

We schrijven hier over toonaangevende artiesten en experimentele projecten. Maar ook bespreken we alle klassiekers waar je van houdt. Zowel de nieuwste hippe bandjes als de gitaarhelden die al 20 jaar of meer mee gaan komen aan bod. Omdat we een Nederlandstalig blog zijn, lees je hier ook artikelen over de interessantste releases uit de Lage Landen. Voor veel mensen is het vaak nog steeds een beetje wennen om Nederlandstalige lyrics te horen in een metalnummer. Maar laten we eerlijk zijn: bij veel van de betere bands kun je de lyrics toch niet verstaan.

Metal cafés in Nederland en België

Er zijn in Nederland en België op dit moment tientallen metal cafés. Als je toe bent aan headbangen of relaxen met gelijkgestemden, en ondertussen de dorstige keel wilt kunnen laven, dan hebben we hier een overzicht van alle plekken waar je heen kunt. Lees hier alles over de beste cafés, kroegen, en ondergrondse holen die jouw favoriete muziek door de speakers rammen.