Metal artiesten in opspraak

Metalbands bevatten op zijn zachtst gezegd vaak niet de meest subtiele persoonlijkheden. Het is dan ook niet vreemd dat bands regelmatig negatief in het nieuws komen. Hier enkele opvallende nieuwtjes over metalbands die in opspraak raakten.

Dream Theatre kort zijn show een stukje in

De hoogbejaarde band Dream Theatre kondigde in 2018 een tour aan waarin het album Scenes of een Memory in z’n geheel zou worden gespeeld. Een stormloop op de kaartjes volgde. Door belabberde communicatie dachten fans dat ze een show van 3 uur voorgeschoteld zouden krijgen. Een paar weken van tevoren werd dat “gecorrigeerd” naar een optreden van één uur, met precies één nummer van dat epische album. Het gevolg was aanzienlijk, en misschien zullen de bandleden van Dream Theatre iets beter uitkijken bij hun volgende persberichtje.

Five Finger Death Punch herstructureert zijn band live op het podium

Een bandruzie achter de schermen is vervelend, een bandruzie op het podium is tenenkrommend. In 2017 verpestte Five Finger Death Punch zijn optreden in de 013. Niet alleen was de muziek van belabberd niveau, maar ook leek ter plekke een ruzie te worden uitgevochten over wie nou eigenlijk de zanger van de band was. Na een uur amateurisme en veel onaangekondigde pauzes kwamen er twee verschillende zangers beurtelings on stage, en werd de show gelukkig beëindigd. Echter wel met de mededeling dat dit het laatste optreden van de band was.

Behemoth verscheurt bijbel

De Poolse blackened death metal band Behemoth is geen fan van het Christendom – zoveel word al duidelijk wanneer je de teksten van de band bestudeert. Maar je had ook altijd nog het incident kunnen meekrijgen waarbij zanger Adam “Nergal” Darski in Polen een Bijbel verscheurde tijdens een optreden. Korte tijd was er sprake van dat Behemoth en andere “antichristelijke” bands niet meer zouden mogen optreden in Polen.

Stalaggh zet hulptroepen in

De industrial/black metal band Stalaggh is bekend om zijn bizarre soundscapes en angstaanjagende achtergrondgeluiden. Op het album Projekt Misanthropia zette de band een tandje bij, en nam het geschreeuw van een groep patiënten van een psychiatrisch instituut op. Blijkbaar was dit mogelijk doordat één van de bandleden in het instituut werkt. Luister naar het album om deze waanzin te ervaren, en je voelt jezelf met de minuut meer “mental” worden.